Impulzus mérföldkő – Elindultunk!

Kedves Olvasó!

Örömmel tölt el minket, hogy végre egy másik platformon is köszönthetünk.

honlap

A honlap és a blog elindulása sok-sok lehetőséggel kecsegtet, melyek közül a legfontosabb, hogy már nem csak havi rendszerességgel lehet minket olvasni.
Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nem online újságot készítünk a számodra, hanem blogot.

Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, mik az elképzeléseink!

Mi a célja a blognak?

Szerettünk volna többféle tartalmat is a nyilvánosság elé tárni, azonban nagyon soknak ezek közül nincs helye a nyomtatott sajtóban. A blog azt a lehetőséget nyújtja – azon kívül, hogy természetesen nagyobb lesz a frekvenciánk –, hogy olyan tartalmat is megosszunk veletek, melyeket eddig viszonylag nehéz volt közölni. A nyomtatott sajtóban folyamatos probléma, hogy viszonylag nehéz onnan kiszakadni, nem tudunk általa olyannyira interaktív tartalmat közölni, hogy az maradéktalanul kiszolgálja az olvasó információéhségét és le is kösse a figyelmét 5 percnél hosszabb időtartamra. A kiszakadásra visszatérve: milyen módon oszthatunk meg linket a nagyérdeművel? Voltak próbálkozások, hogy minden linket rövidítünk, így kevesebbet kell gépelni, de egyszerűen számunkra elképzelhetetlen az a szituáció, hogy az egyszeri olvasó leül, és az újság és a monitor közt váltogatva tekintetét begépeli a további információt ígérő hivatkozást.

A következő próbálkozás a QR kód volt, ami még talán kellően új vívmány ahhoz, hogy ezt a célt szolgálja, viszont ez sem bizonyult működőképes koncepciónak.

qr_kod

Itt pedig aztán annyit linkelünk, amennyit szeretnénk. :)

Miért blog és nem online újság?

Eltökéltük, hogy nem szeretnénk megválni az Impulzus nyomtatott formájától.

retro

Persze tudjuk, hogy ez az idő eljön egyszer, viszont még látjuk a nyomtatott sajtóban a reményt, illetve nem éppen arra a karra járunk, ahol csak úgy elfelejtünk egy több, mint 40 éves hagyományt.  Így a blog egyfajta átmenetet képez, lesz olyan tartalmunk, ami megjelenik nyomtatott formában, de online nem, lesz olyan ami csak a blogon kap helyet (a már említett “nincs helye nyomtatásban” kategóriájú tartalmak – persze ne tessék semmi rosszra gondolni), és a fontosabb közölni valók megjelennek majd mindkét felületen.

Milyen változást hoz még a blog?

A közéletes tartalmak 90%-a átköltözik a blogra, a nyomtatott változatot pedig kicsit egyetemi, oktatási, szakmai témák felé szeretnénk irányítani, illetve a továbbiakban igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni azokra a sajtó tulajdonságokra, amelyeket a többi sajtó orgánumnál már megszokhattunk, rávilágítunk problémákra és körüljárjuk a témát, hogy mindenki átfogó képet kaphasson az adott dologról. Itt kerül majd például előtérbe a bekezdés elején emlegetett maradék 10%-a.

Nem a világvége!

Természetesen a blog és az újság “hova továbbja” nem egy kőbevésett elképzelés, várjuk az olvasói leveleket a témában!

Illetve kíváncsiak vagyunk arra is, mit szóltok ehhez az új fejleményhez!

Helló világ! ;)

impulzus@impulzus.com

Ezúton is köszönjük a honlap- és a blogindulásba fektetett munkáját
Kaszás Valérnak, Lilik Ádámnak, Berecz Viviennek,
Kereskényi Balázsnak, Bedő Csabának, Gócza Gergőnek
és természetesen neked, kedves Olvasó!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..