Gólyapiknik, egy öreg hallgató szemével

Azt hiszem, az itt szerzett füves élményeimről fogok írni. Teljesen elkapott a nosztalgia a saját gólyakorom iránt, ahogy elmerültem a zöldben. Nekünk még a Schönherz mellett szervezték ezt pihentető délutánt, de tavaly már kiköltözött a Margitsziget egyik hatalmas rétjére. Ez a lehető legjobb döntés volt, mert a gólyahét többi eseménye után, mint a fizika szintfelmérő megmérettetése, vagy a kimerítő, de szórakoztató vártúra, kiváló lehetőséget ad a relaxálásra.

Piknik

Ahogy a plédemen feküdtem a fűben és néztem azt a sok lelkes gólyaarcot, elhittem, hogy van jövője a mérnök szakmának. Valamint a pszichológiának is, mivel a ELTE PPK-val közös volt az esemény. Ez még nagyszerűbbé tette az egész dolgot: a másik karról érkezett hallgatók mintha friss szellőt hoztak volna a gólyáink közé, láthatóan ők is élvezték, ahogy a ezzel a sokszínű társasággal tölthették el kellemesen az idejüket. Az időjárás is éppen kellemes volt, és a már említett friss szellő nyugtatóan susogott a sziget lombjai között.

Bár mindig azt hiszem, hogy én már kinőttem a közösségépítő játékokból, de amikor a mókázó gólyákra nézek, akkor rájövök, hogy nem. Talán az első tábortól kezdve a Gólyahéten keresztül örökké hozzá fog tartozni a játékos kacagás a villanykaros életérzéshez. Ha már Gólyatábor, ami ott elkezdődött, az tovább folytatódott itt, egy újfajta élet. Ha ott még nem szerezted meg a villanykaros beceneved, akkor itt remélhetőleg választottál egyet, hiszen a schönherzes mikrokozmosz új világában mindenki így fog ismerni majd téged. Ahogy a Piknik neve is mondja, pick nick! Ahogy már a regisztrációs héten megszokhatta mindenki, itt is volt sok senioros feladat, amelyek mindig nevetésben végződtek. A gólyák vidám csapatai járkáltak a feladatbeadó állomások között, így biztos volt, hogy nem csak elidegenedett álló mások voltak, akik félszegen vártak arra, hogy új barátságok szövődjenek a többi kis mérnökpalántával. Sokan az újonnan felvettek közül felvették videóra is a délutánt, talán azért, hogy újra átéljék a BME-re való felvétel izgalmait. Aztán amikor kötetlen foglalkozás kezdődött, akkor a Margitsziget sétálói is megnézhették a golyhók mozgáskultúráját, amikor előadták a gólyatáncukat. Később pedig sétálhattak egyet a zöld övezetben, mert a mozgás, cool túra.

És miután mindenki teljesen ellazult, várta a tömeget az annuális Gólyabuli.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..