Milyen érzés nem lenni Nevtúrán?

Egy melankolikus poszt.

Érdekes, hogy az elmúlt két évben ez a hétvégém mindig a nevezőtúrán való részvétellel telt. A második már nem volt olyan, mint az első, de most eljutottam oda, hogy a harmadik semmilyen. Elkezdtem dolgozni, így kijelenthetem, hogy tényleg van az a pénz, amiért kihagyom a schönherzes közélet egyik jelentős eseményét. Igazából itt érzem át azt a dilemmát, hogy mit is szeretnék csinálni az egyetemen. Szakmailag fejlődni és megalapozni egy biztos egzisztenciát, vagy delíriumban tölteni egy olyan időszakot, ami talán az utolsó felelőtlenséggel teli lehet az életemben.

huvos-1

 

Nyilván a választás az adott ember habitusától is függ. Van, aki jobban élvezi azt, hogy problémákat oldhat meg, mint a belefeledkezést a önfeledt “funky”-ba. És vica versa. Ami igazán felkeltette a figyelmem, és visszaadta a hitem az emberiségben azzal kapcsolatban, hogy nem feltétlen kell dönteni a társadalomnak alá vetett rabszolgaság és az anarchikus örömök között, az az esemény a találkozás volt a Csillagtúrán az Alapítók csapatával. Annak a túrának a szervezésébe besegítettünk a csapatommal, és mielőtt az Alapítók megérkeztek volna, szintén öreghallgatók jöttek hozzánk. Ők még csak a huszonöt éves kategóriába tartoztak, de szinte érződött rajtuk a megszokás, hogy ők már háromnegyed lábbal kikerültek ebből a schönherzes vérkeringésből, talán a megszokás hozta el őket túrázni. Lehet mi is rosszul csináltuk, és túl sok performansz feladatot adtunk nekik, de láthatóan nem szórakoztatta őket az egész. Később, amikor megérkeztek az Alapítók, ők viszont annak ellenére az egyik leglelkesebb csapat voltak, hogy már ’72 óta űzték a túrázás mesterségét. Fel is tettem a kérdést, hogyan lehet az, hogy némelyek annyira kiöregednek ebből az egész Qpa-dologból, míg mások még negyven évvel az élmény után is képesek élvezni az egészet. A válasz az volt, hogy vannak, akik képesek megőrizni a gyermeki lelkesedésüket, és ez az a lelkesedés, ami nem csak Qpára juttatja el újból és újból az embert, hanem képessé teszi, hogy nagyon magasra másszon a mérnökök ranglétráján is.

Vajon ezt a posztot elolvassa valaki egyáltalán, vagy mindenki más nevtúrán van?

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..