Casanova

Szerda este Casanova. Hangolódásképp az Impulzus szerkesztőségben az új Maroon 5 kislemezt hallgatjuk, az Animals-t. Igen, a klipben ugyanaz a vadászszenvedély jelenik meg, mint amit mi is átérzünk minden egyes Casanova buli előtt. Ahogy Adam Levine a henteskéssel játszadozik, úgy fogunk mi is az oszcilloszkóp felett gürcölni napközben, de amint leszáll az éj, mindent megteszünk, hogy rátegyük a kezünket arra a tökéletes darab húsra, amit kiszúrtunk a tömegben. Sztalkoljuk a kiszemeltet az esőben, minden pillanatban róla fantáziálunk, és talán még a bátorságunk is összeszedjük, hogy egyszer megszólítsuk. Hát, igen… a Casanova, ahol elszabadulnak az állatiasan érzéki ösztönök.

A tovább mögött az Casanovához írt már-már klasszikus ajánlónk a tavalyi számból.

Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt, az önmaga által hamisított önéletrajza szerint, egy középkori mágus. Értett az alkímiához, a kabbalisztikához, különös tehetséggel fejtett titkosírásokat, és ismerte azt a logikai kiskaput a női pszichében. Ahogy ma is hirdetik az interneten, az esetek ötven százalékában mindig működik, lehetővé teszi, hogy a férfi a visszautasítás félelme nélkül hódíthasson. A férfi elkerülheti azt, amit az interneten csak a pokol egyik zártkörű klubjaként tartanak számon, ahova senki sem akar bekerülni: a friend zone-t. Hősünk még korának életművésze volt,de ahogy a programozók is régen varázslókként tűntek fel, akik uralmuk alá hajtják a matematika és a fizika tudományát egy számítógépben, úgy ma már tanult ipari szakemberek, akik hosszú évek alatt sajátítják el a kódolás praktikáit. Ma már mi is elsajátíthatjuk azt, hogyan kell beindítani Az Érzelmi Forrópontokat, megtalálni a szavakat, hogy rólunk fantáziáljon a kiszemelt, sőt, megismerhetjük A Rendszert, mely Kompatibilis Minden Típusú Nővel. Mindezt az internet felugró ablakos fekete piacáról.
A Nő kevély vad, a férfiak számára az emberiség egészéből piedesztálon kiemelt Éteri Lény. A Casanova egy szeánsz, ahol megidézhetjük őket és bátorságot gyűjthetünk, hogy megszólíthassuk valamelyiküket. A legbátrabb harcosok egy csoportját, akik a legtöbb lányt tudják felmutatni, egy kupával jutalmazzák. Az egész olyan, mint egy nőcsábász kalandjáték, vagy egy achievement az Xbox-ra. Viszont a mérnökök, akiknek a szárnyaló képzelete nap mint nap a sivár diagramok és modellek közé van szorítva, megérdemlik az önfeledt felszabadulást a legősibb ösztönök között, amit a Casanova bálon tapasztalhatnak meg. A Casanova egy lehetőség, hogy az ésszerű férfi gyakorolhassa a csábítás művészetét, de arra is alkalom, hogy gesztust tegyen a Női Nem felé. Egy találkozási pont, ahol megszabadulhatunk a kötöttségeinktől, melyeket céljainkból eredő választásaink aggattak ránk, egy este, ahol jó esetben nem a sztereotípiák határoznak meg bennünket.Vagy egy sötét éjszaka, ahol hamis és delejes mágiával próbálunk vadászni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..