Romantikus vágyálmok és minőségi időtöltés

Ha rajongásunk tárgya egy kutya, akkor megsétáltatjuk. Ha egy halról van szó, akkor megetetjük, és néha kocogtatjuk az akváriumának üvegét, hogy ússzon felénk. Igyekszünk velük játszani, és gyönyörködünk a selymes szőrükben vagy a csíkos pikkelyeikben. Ezekben az esetekben viszonylag magától értetődő módon tudjuk kifejezni az törődésünket, de mit teszünk akkor, ha egy másik személlyel szembeni érdeklődésünk szeretnénk kimondani? Zavarba jövünk. Különféle kémiai alapú reakciók mennek végbe a szervezetünkben, amivel néha elég nehéz kooperálni, és furcsán kezdünk viselkedni. Rövid ismertetőnkben ezért igyekszünk propagálni a természetes viselkedést, és annak egyik legalapvetőbb megnyilvánulását, a randevú meghívást.

youreawomanimamachine

A Gólyakalauz tökéletesen használható randevúszervezési segédletként is. Először is azzal kell tisztában lennünk, hogy nagyon sokféle randevú létezik. Van italozós, étkezős, van valamit megnézős, abból mozis, színházas, esetleg koncertes, valamint van még rengeteg aktív programmal eltöltött is, amire elsőként nem is gondolnánk, például kalandparkos, bevásárlós, és repülős-ejtőernyőzéses. A randevúszervezés során érdemes figyelnünk néhány gyakorlati szempontra, és már ezek a logikus gondolatok képesek néha enyhíteni a stresszt, amit az elkövetkezendő eseményhez társítunk. Ilyen szempont lehet, hogy a választott hely legyen nyugalmas, de azért ne túl kihalt, ne erőltessük a saját kedvenc helyünket, inkább válasszunk valami semlegesebbet. Ha segít, készíthetünk a választáshoz a két fél ízlése alapján preferenciamátrixot, és az ebbe írt szempontokat egyeztethetjük az anyagi- és földrajzi helyzetünkhöz illő randevú helyszín lehetőségekkel. Az Impulzus szerkesztőségében felmerült, hogy érdemes olyan randevú helyszínt választani, ahol az adrenalin folyamatosan jelen lesz a párban. Ez azért jó, mert ilyenkor könnyedén összekeverhetik például egy horrorfilm izgalmát a saját érzéseikkel, és azt hiszik, hogy valami több is van köztük.

Valahol a randevú ötletének megfogalmazódása és a tervezési fázis között van a meghívás kérdése. És itt elértünk egy fontos ponthoz. Sokunkban él valami olyan elképzelés, amitől egy egyszerű randevú meghívás tragikomédiává változhat. Egyesek rögtön hajlamosak olyan szintű intimitást remélni ettől, ami során feltételezik, hogyha a meghívott visszautasít, akkor odalesz az életük kiegyensúlyozott tökéletessége, és a kitépett szívük helyén csak egy vérző fekete lyuk marad. Amúgy szerintem tényleg ez történik, és a csalódásokat az életben szinte egy gyűjtögetős kártyajáték lapjaiként szedem össze, de valahol mélyen elrejtve tudom, hogy a legjobb dolog, amit tehetünk, ha csak lazán ismerkedünk. A randevúknak nem arról kell szólni, hogy becserkésszünk egy áldozatot, és labirintusszerűen felépített párbeszédekkel irányítsuk a vonzalmukat, hanem egy olyan lehetőségként érdemes megélni őket, ahol megismerkedhetünk valaki érdekessel. Az pedig magától kialakul, hogy az együtt töltött minőségi idő később is rejthet magában elég tartalmat ahhoz, hogy további randevúkra is fussa. A szakirodalom, mert van ám a témában, azt javasolja, hogy legyünk nyitottak, ismerkedjünk sokat, mert kellemes délutánokat szervezni sok-sok érdekes emberrel jó, és ne terheljük magunkat feleslegesen a reménnyel, hogy megtaláljuk azt, akivel a legboldogabbak lennénk, ha a pusztuló Földről másnap egy szűk űrkapszulában kellene a Marsra költözni.

nerd-love

Másrészt jó elhagyni néha az egyetemet, főleg akkor, ha este bezárják, és kilépni egy kicsit kevésbé mindennapi keretek közé is. Egyedül ez annyira nem móka, de az ízlésünkhöz passzoló embereket nem biztos, hogy közvetlen a közelünkben találjuk meg. Ekkor fordulhatunk a laza, ismerkedős randevú módszeréhez és remélhetőleg a Gólyakalauzhoz. Aztán ha közös a szimpátia, akkor még talán valami romantikus bohóságban végződik az együtttöltött idő.

Cikkünk megírásához Chiara Atik: Modern Dating, A Field Guide című könyvét használtuk. A könyv női szempontból mutatja be az ismerkedés világát, de férfiak is bátran kézbe vehetik, kiválóan rá lehet érezni belőle, hogy mi a modern nők romantikus elképzelése egy kellemes délutánról. Bár nekem nem hiszem, hogy sikerült. Ezentúl ajánljuk a három kiadást megélt Dating for Dummies című könyvet is. De bátran próbálkozhattok a Társas kapcsolatok pszichológiája című tárggyal is, két kreditért. A lehetőségek végtelenek.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..