Szakmai7

Középpontban a szakma.

Ha meguntad a száraz előadástémákat és a digit labort, szeretnél egy kicsit mélyebb és szélesebb tudásra szert tenni, betekintést nyerni a mai haladó technológiák állásába, találmányaiba és felfedezéseibe, akkor ott a helyed 2014. november 3-7.-ig tartó, a Simonyi Károly Szakkollégium által szervezett Szakmai 7-en.

Egeszhet_Cover

ÜZLET AZ ESPORTOK MÖGÖTT

A Twitch felvásárlására az egész világ feleszmélt: a hobbinak indult számítógépes játékok dollármilliárdokat megmozgató üzletággá nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben, és ez a trend megállíthatatlanul nő. A további lehetőségek megvizsgálásán túl olyan kérdésekre is keressük majd a választ, hogy mindennek milyen hatása lehet a jövő társadalmára, és milyen további fejlesztéseket fog generálni az IT szektorban. A piac megismerésében és a kérdések megválaszolásában Kiss Orsolya, az ELTE Doktori Iskolájának online addikciókkal foglalkozó hallgatója, Virágh Márton, a GameStar magazint kiadó Project029 Kft. ügyvezetője, valamint Török “Kodiak” Balázs, a Counter Strike: Source magyar válogatottjának korábbi vezetője lesz segítségünkre.

AZ IT SZEREPE AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

Mindannyiunk életében aktív szerepet játszik az IT és a technológia. Vajon mindenki életében az egészség is ilyen fontos szerepet tölt be? Több olyan kérdésre is keressük a választ, ahol ez a két tudományág közös kapcsolódási pontokat találva olyan tudományos felfedezéseket és áttörő találmányokat hozott napvilágra, amely forradalmi változásokat vihet az emberéletek megmentésébe. Az keddi este folyamán dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutatóval, dr. Hanák Péter adjunktussal valamint Duda Ernő vállalkozóval vizsgáljuk meg ezt a területet.

HÁBORÚ A XXI. SZÁZADBAN

Idén azoknak is kedvezünk, akiket a háborúk és konfliktusok érdekelnek, mindezt szintén IT kontextusban. Hogyan is zajlik egy háború a XXI. században? Olyan kérdésekre keressük a választ, hogy milyen is napjainkban az IT és a haditechnika kapcsolata, illetve ennek egy másik aspektusát, hogy hogyan szivárgott át a hadviselés az Internetre, még a közösségi hálókra is? Hogyan lehet, hogy egy vírus több évvel visszaveti egy ország atomfejlesztési programját? Szerdán többek között ezekre a kérdésekre is keressük a választ prof. dr. Munk Sándor egyetemi tanár, dr. Ványa László ezredes, habilitált egyetemi docenssel, valamint dr. Varga Attila Ferenccel, a Honvédelmi Minisztérium Területi Védelmi Igazgatóság igazgatójával.

BITCOIN – A JÖVŐ VALUTÁJA?

Lassan már 6 éves az a protokoll, amely az elmúlt évben az egész e-pénz piacot felforgatta, de vajon tudjuk, hogy mit is jelent pontosan? Technológiailag biztonságos? Milyen kihatása lehet a világ gazdaságára? Miért köthető olyan szorosan illegális ügyletekhez? Csütörtökön a bitcoin megismerésében Lám István, a feltörhetetlennek bizonyult Tresorit ügyvezetője, Blummer Tamás bitcoin szakértő, valamint György László egyetemi tanár lesz segítségünkre.

Ha a témák felkeltették az érdeklődésed, akkor várunk november első hetében (3-7.) a Schönherz Zoltán Kollégiumban! További részletek és információk a rendezvény Facebook oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..