Jótékonyság a Simonyival

November 19-én a Simonyi Károly Szakkollégium jótékonysági akciót hirdetett. Közel ötvenen gyűltek össze a reszortból, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány részére SMS-ben támogatást nyújtsanak. Az eseményről Oláh Ákossal, a Simonyi előző elnökével beszélgettünk.

simonyi_jotekonysag

A Simonyi már korábban is végzett jótékonysági munkát. A szakkollégium vallja, hogy a mérnöki elit felelőssége támogatni azokat, akik nem lehettek annyira szerencsések az életben, mint akik ma itt tanulnak a villanykaron. Ennek jeléül a KPMG-vel és a Vodefone-nal összefogva újítottak már fel játszóteret, vagy említhetjük azt is, hogy a Jövőre fel! program keretében hátrányos helyzetű gyerekeknek igyekeznek bemutatni a mérnöki élet pozitív oldalát. A mostani akcióban a Minden gyerek lakjon jól! alapítványnak gyűjtöttek össze 25 000 Ft-ot.

A Simonyi régóta gondolkodik rajta, hogy merre folytassa a már megkezdett jótékonysági tevékenységét. A mostani alkalom ennek a programnak egy konkrét pontja volt, és az összegyűltek mind egyetértettek abban, hogy egy ilyen cél megér 500 Ft felajánlást mindenki részéről. Fontos, hogy ugyanúgy a szakkollégiumnak is számított, hogy ott lehettek közösen egy vállalás érdekében: egy jó hangulatú este keretében a különálló simonyis körök is együtt tevékenykedhettek.

Az akció nem csak az egyszeri alkalomról szólt, sokkal inkább a példamutatásról, mert mindannyiunknak meg kell találnia a lehetőséget, hogy segíthessünk. Ahogy Oláh Ákos is említette: a műszaki értelmiségnek felelősségei is vannak.

A Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány részére a 13611-es telefonszámra küldött MGYLJ üzenettel lehet 250 Ft-ot küldeni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..