Az Impulzus listája a kedvenc év végi listáinkról!

Neked is eleged van az év végi listákból? Mindenhol szembetalálod magadat velük és nem tudod, hogy melyiket érdemes elolvasnod? Tudod, hogy igazából az egész arra megy ki, hogy felbosszantsanak, mert arra utalnak, az ízlésed 2014-ben sem volt olyan jó, mint a lista készítőjéé? Igazából mindegy is, mint egy rendes blog, mi is készítettünk egy listát a kedvenc listáinkról!

LinkList

5. A közhelyes listák: filmek és albumok

Itt a vizsgaidőszak, némelyeknek a karácsony, és mi mást is csinálnánk, mint filmeket nézünk és zenét hallgatunk. Azt, hogy mit is, nehéz eldönteni. A választást hivatottak megkönnyíteni az év végi zene és film listák. A zenei listák mondjuk a többség számára használhatatlanok, mert általában elég sznobok ahhoz, hogy az átlag halandók számára hovatehetetlen albumokat gyűjtsenek össze, és tudatosítsák az olvasókban, mennyire is proli az ízlésük. Pozitívan megfogalmazva ugyanezt: a sajtó feladata az ízlésformálás is.

A ListCeption érdekében itt a mi listánkon az év végi albumlistákat összegyűjtő lista: Album of the Year. Kissé nehezemre esik elfogadni, hogy a Run the Jewels 2 valóban ennyivel előrébb végzett minden listán, és ezáltal jobb, mint a Spoontól a They Want My Soul, de valamikor bele kell törődnöm, hogy imádom a középszerűséget. Végül is ez nem zárja ki, hogy elismerjem, hogy mi a valódi zene, csak nem szabad összekevernem az esztétikai értékítéletet a saját rajongásommal.

 A kritikusok pontjait összegyűjtő Metacritic év végi listája egészen pontos képet ad arról, hogy 2014-ben mire nyáladzott a világ. Ha viszont az a kérdés, hogy 2014-ben mi a mozgóképes művészet, akkor inkább a Sight & Sound véleményére legyünk kíváncsiak.

common-lisp-method-composition

4. A legjobb hardware egy gamerPC-hez

A PCWorld összeállítása felsorolja az ár-érték arányban és a teljesítményben legjobb hardware elemeket egy igazi 2014-es gamerPC-hez. Amiért ez az informatív lista csak a negyedik helyet szerezhette meg a listánkon, hogy rájöttem, nincs időm játszani. Ezért a napokban a karácsonyi PC-mre kapott pénzt átcsoportosítottam inkább egy magazin előfizetésre, mert az olvasás talán még belefér két vizsga közé.

3. Lista az analízis eredményekről

Az örök klasszikus, néha örömöt hoz, néha szomorúságot, de mindannyiunk életében fontos szerepet játszik. Néha jó érzés visszajárni, és látni, hogy az átlagpontszám még mindig valahol ugyanott mozog, mint régen, vagyis az emberek se ostobábbak, se okosabbak nem lettek.

2. Az igazán kocka ajándékok karácsonyra

A Wired magazin minden évben van olyan kedves, és összegyűjti a legkockább dolgokat, amire valaha is teljesen feleslegesen pénzt költhetünk. Sőt, ezeket még ár szerint rendezik is, ami segít az ajándék keresésben: ha csupán egy távoli, egy kissé még talán utált rokonunknak keresünk ajándékot, akkor nyilván nem az $100 és $150 közötti kategóriából fogunk válogatni. És hogy mi teszi igazán különlegessé ezt a listát? A “Dual Action” rozsdamentes acél öntözőkanna, az $525-os optikai illúziót keltő tányér, és természetesen ez a bűvészdoboz, ami minden igazi nerd álma. Mármint nem a számítógép előtt ülő kockáé, hanem az Igazi Nerdé.

prog9

1. FPGA és ASIC fejlesztési módszerek

 Egy kicsit kakukktojás az alábbi lista, mivel júniusban jelent meg, de mégis ez az, ami minden kétséget kizáróan legértékesebb 2014-ben. Kinek ne lett volna már problémája fejlesztési eljárásokkal? Hogyan is kezdjek neki? Mikor fogok kódolni? Szóval ne is vesztegessünk több szót, íme egy hasznos lista a lépésekről, hogy hogyan kell FPGA-t fejleszteni!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..