“ – Hogyan értékeltétek az első magyar műhold, a MASAT küldetését, miután elégett a légkörben? – Úgy, hogy teljes siker volt.”

A XII. Simonyi Konferenciára érkezik a Masat projektvezetője, Horváth Gyula, aki beszámol a cubesat küldetéséről és mesél a csapat jövőbeni terveiről.

Masat-1_WP2_1280x800

– Mi volt a célja a küldetésnek, és hogyan teljesített a MASAT?

– Alapvetően több mérföldkövet meghatároztunk, a misszió megtervezésekor. Három pontban szabtuk meg a sikerességünket. Az első, hogy meg tudjuk építeni Magyarország első műholdját, ami átmegy azokon a teszteken, ami alapján egy professzionális űripari cég a saját rakétájára bátran felteszi ezt az űreszközt. Ennek az értékelése a teszteket követően 2011. végén már megtörtént, és sikeresen vettük az akadályt, átmentünk minden elfogadási teszten, illetve minden olyan rázópados és egyéb vizsgálaton, amitől függ, hogy egy ilyen eszköz felkerülhessen az űrbe. Tehát az első sikeres mérföldkövet már a start előtt teljesítettük. . . .

Április 21-én találkozzunk a Simonyi Konferencián, a BME I épületében! Ha érdekel az interjú többi része, akkor megtalálod az Impulzus konferenciakiadványában, és ne felejtsd el az előadást sem!

animation-image@2x

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..