Neko Atsume – A japán macskás néni szimulátor

Aki találkozott már macskával, akár úgy, hogy neki magának van egy, akár úgy, hogy öt percen keresztül az útszélen guggolva próbálta magához csalni, mert „annyira édes”, tisztában van vele, mennyire sajátos kis lelkivilággal rendelkeznek. Jönnek, ha kaja van nálad, vagy néha akár spontán is.  De az ritka, nagyon ritka.

A Neko Atsume (angolosabb nevén Kitty Collector) játékban ez elő se fordul. A magyar címe lehetne akár Macskás néni Szimulátor, mert végtére is, attól még, hogy a játék a maga egyszerűségével a lehető legpontosabb képet nyújtja a kóbormacskák viselkedéséről, gyűjtögetésről szó sincs, hacsak nem vesszük a végtelen cicajáték megvásárlását.

De pontosan mit is lehet csinálni ebben a játékban?

Első lépés: kiteszed a kaját. Második lépés: kiteszed a játékokat, amiket összevásároltál. Harmadik lépés: kilépsz a játékból (nem vicc!). Negyedik és végül utolsó lépés: néha visszamész. Az elején érdemes öt-tíz perces szünetekkel ránézni. És a macskák – csodák csodájára – megjelennek! Le kell szögezni, hogy jobb, ha nem lesed, hogy másznak be a kerítésen, mert akkor csalódni fogsz. Ezek kóbormacskák, nem házi kedvencek, és szégyenlősek, mint a fene. De ha ügyes vagy, akkor akár a ritka cicákat is elkaphatod. A rare catek a Neko Atsume elképesztően szembeötlő easter eggjei is lehetnének akár – de bármi is jelenlétük célja, a sokkhatást mindenesetre elérik, amikor a sok átlagos, heverésző, kalimpáló, napozó és játszó cica között megjelenik Bob the Cat a hegymászószerelésével, vagy Billy the Kitten, vadnyugati stílusban.

És ez szép és jó, de mi a lényege? Megtanulhatod belőle, hogy a macskák abszolút szabad lények, és még egy játék erejéig se gyűjtheted be őket – jönnek és mennek, amikor kedvük tartja (lásd: amikor van kaja, minél drágább, annál jobb), lefényképezheted, ahogy az egy jó macskás nénihez illik, és albumokba rendezgetheted a különböző fotó-szerzeményeidet. Kis gyűjtögetés után még az udvar is bővíthető. Végtelen(ül korlátolt?) lehetőség, sok aranyos cica és a macskás néni életérzés. Ráadásként még ha mobilon keresztül nem fejtheti ki minden jótékony hatását, mondjuk a macskadorombolás, azért rengetek cica boldog ismerőse lehet az ember.

Még véletlenül se a gazdája. Legyen akármi is a játék neve.

Mesi

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..