SZIN 2. nap  – SZIN mobil app, Fesztipay és Brains

A fesztiválokon egyre nagyobb trend minél inkább belefolyni a digitális világba –  lassan már a medencében is lesz okostelefon-töltő. Kipróbáltam a SZIN idén milyen alkalmazásokkal segíti a fesztiválhangulatot.

szin

Az első a SZIN mobil alkalmazás: ennek az a célja, hogy semmiről se maradjunk le a fesztiválon, segítségével ugyanis meg tudjuk nézni, melyik színpadon épp milyen koncertek lesznek és össze tudjuk állítani a saját „Fesztivál Lineup”-unkat. Az alkalmazás sajnos így, a VIK-ről érkezve kicsit még fapadosnak tűnik: nagyjából egy statikus weblapot kell elképzelni egy oldalmenüvel, de még ennek ellenére is komoly stabilitási gondok vannak a programmal. Szintén sajnálatos, hogy mivel csak a színpadokra lehet keresni programot, napokra nem, így néhány percig eltarthat, mire megtalálom a zenekart, akit épp keresek. Az alkalmazás azonban így is legalább mutatja, hogy a nyitás megvan a modernizálás felé, és jövőre már valószínűleg egy sokkal felhasználóbarátabb program fog minket a rendezvények közt kalauzolni.

A SZIN, ha jól emlékszem, két éve próbálkozott egy kártya alapú fizetési rendszerrel, viszont akkor nem sikerült jól működő rendszert megvalósítani. Épp ezért meglepetésként ért szerdán érkezéskor, hogy minden pultnál csak kártyával lehet fizetni, a teljes fesztivál területén pedig csak a kártyafeltöltő állomásokon fogadnak el készpénzt. Elsőre nagyon szkeptikus voltam a más fesztiválokon egy ideje már jól működő rendszerrel, de szerencsére pozitívan csalódtam. A kártyás rendszerhez tartozik egy alkalmazás, mellyel felügyelni tudjuk a kártyánkat. Itt bármikor meg tudjuk nézni az egyenlegünket, az összes eddigi tranzakció listázva van, és akármikor letilthatjuk a kártyát, ha esetleg elhagynánk. Talán egy hátránya van csak, hogy ismerőseim elmondása szerint Windows Phone-ra nem létezik ez az alkalmazás.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hogy kicsit a bulizásról is írjak, a koncert felhozatal kicsit lazább volt, mint tegnap. Azonos időpontra került több zenekar is, amit szívesen meghallgattam volna, ennek ellenére legalább akkora tömeg volt, mint tegnap. A Brains koncerten az egész nagyszínpad együtt ugrált, nagyon jó volt a hangulat végig. A Paddy and the rats koncerten komolyan aggódtam, hogy a Burn arénának a padlója nem fogja bírni, Paddyék igen változatos tracklistet hoztak, nagyon sok feldolgozást énekeltek, és majdnem két órás koncertet adtak. A Fool Moon nagyon érdekes és egyedülálló akapella előadásába is belehallgattam, így összességében ez is egy nagyon jó buli volt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..