SZIN 3. nap – Civil Falu, ÖkoSZIN

Minden VIK-es tudja, mi is az a „Tollbörze”. Ehhez egy nagyon hasonló jelenség megtalálható manapság minden fesztiválon, ezt nevezik Civil Falunak.

14068448_1430812587007744_333349863204048030_o

Ez az a hely, ahol rengeteg kulturális szervezet – például múzeumok, a szegedi egyetem vagy az ERASMUS – sátrat ver minden évben. Idén is nagyon sok programmal készültek a rendezők, megvolt a szokásos „útlevél”, amellyel végigjárva a falut végül sorsoláson lehetett részt venni különböző nyereményekért. De talán nem is ez volt a legnépszerűbb, hanem a végtelen ajándék, amit egy kevés beszélgetésért és esetlegesen papír kitöltésért lehetett kapni. Mi is begyűjtöttünk magunknak néhány bögrét, tollakat, kitűzőket, matricákat, lufit és egy nagyobb méretű vasalóhuzatot.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Miután minden fesztiválkelléket összeszedtünk, találkoztunk egy érdekes kezdeményezéssel, az ÖkoSZIN-el. Az elgondolás lényege, hogy megpróbáljuk kicsit zöldebbé tenni a fesztivált: idén volt szalmaszál-szívószál, jégpohár és ehető kanál. Ismét megtalálható volt a RePohár is, amelybe akciósan lehetett italt kérni, viszont a ReKocsma, ahol ezt igénybe lehetett venni, elég elrejtett helyre került, ezért a fesztiválon senkin sem láttam, hogy gyakran élt volna a lehetőséggel. Így annak ellenére, hogy a betétes pohár régebben egész jól működött (azaz nem lehetett embereket látni, akik üres poharakat dobáltak be a koncertre), idén ez nem volt olyan jól megszervezve. A másik, a fesztiválon megtalálható zöld lehetőség egy ÖkoWC volt, ahol valamekkora összegért használni lehetett egy sokkal tisztább mosdót.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..