Az Impulzus bocsánatot kér

A tavalyi Qpa számunkban megjelent egy horoszkóp. Emiatt szeretnénk bocsánatot kérni, mivel a NASA újonnan felfedezett egy csillagképet, ami illegitimmé teszi a jóslatainkat. A napokban ugyanis egy Twitter posztjukat – és a hozzá kapcsolódó cikkben – hívták fel erre a figyelmünket, ami hatalmas riadalmat keltett a világ asztrológusainak köreiben és az Impulzus szerkesztőségében.

Az Impulzus XLIII/1. számának horoszkópja - kattints a nagyobb méretért!

Az Impulzus XLIII/1. számának horoszkópja – kattints a nagyobb méretért!

A lényeg az, hogy a NASA felfedezett egy új csillagképet, ami azt jelenti, hogy most már nem tizenkettő van, hanem tizenhárom, ezáltal eltolódtak a dátumokkal kijelölt határai az egyes csillagképeknek: vagyis ha eddig azt hitted, kos vagy, és így élted az életed, impulzívan, teljesen vakmerően, lehet, hogy tévedtél, és valójában vízöntő vagy, nyugodt, kimért és harmonikus.

Nehéz nem meglátni, hogy mennyire károsan befolyásoltuk az emberek életét és tettük tönkre a jövőbe vetett bizalmukat, romboltuk le álmaik és reményeik várát. A tavalyi Qpa kiadásunkban olvashattátok asztrológiai jóslatunkat a megmérettetés hetére, és akik olvasták ebből következtethettek az elkövetkezendő jövőre: teljes Qpa-csapatok élhették bele magukat, hogy ha tagjaik többsége az Oroszlán jegyében született, akkor ők fognak nyerni – és valószínűleg vesztettek, mert ők valójában nem is oroszlánok voltak, hanem szűzek.

tumblr_inline_odrs1gbbuy1tzhl5u_1280

Elnézéseteket kérjük. Ez talán a legnagyobb hiba, amit egy szerkesztőség elkövethet – az eset pedig megmutatta, hogy az újságírásban az egyik legfontosabb dolog a tények és ellensúlyok rendszere: a “fact checking”. Ellenőriznünk kellett volna, hogy asztrológiailag helyes az, amit leírunk, nem kímélve a hosszú órákat, míg a csillagos eget bámuljuk távcsővel, és a matematika rigóruzos geometriai ágát bevetve hozunk nektek, racionális és felelősségteljes mérnököknek tudományosan alátámasztott bizonyítékot a jövőtökről. Sajnálom, hogy ez nem teljesülhetett, de kárpótlásul itt a jóslatunk az idei Qpára, csillagjegyek szerinti bontásban:

Bak: Mint egy büszke patás hegyiállat, úgy fogsz végigszökellni a Qpa hét kihívásain, és végül a hegyi gyopárral borított réten megpihenve büszkén legelve arathatod le tetteid eredményét.

Vízöntő: Nyugodt, racionális, békés leszel ezen a héten, mint egy csobogó patak. A körülötted lévő emberek számára te leszel a megbízható racionalitás hangja, és vízként életerővel látod el őket. Te leszel az, akire mindenki támaszkodik, benned hisznek, és számodra a legnagyobb elismerés az lesz, hogy ezek az emberek miattad értek el sokat.

Halak: Egy akváriumban fogsz körbe-körbe úszni. Ez metaforikus. Csak gondolj bele: az egész életed megértheted, ha megérted ezt a mondatot.

Kos: Fallal mész a fejnek. Ne szorongj rajta, hogy ennek semmi értelme, csak jó kos módjára tedd azt, amiben hiszel, mert a tévedés számodra nem létezik, ha nem veszel tudomást róla. Azért mások számára létezik, de igazából tényleg figyelmen kívül hagyhatod.

Bika: Vigyázz a vörössel! Ha torreádort látsz, akkor ne dőlj be a trükkjeinek. Persze, azért vagy Bika, mert ezt mindig elfelejted, és a dolgokat azért jó felöklelni, még ha utólag belegondolva sokkal kellemesebb lenne békésen feküdni a földön, legyeket csapkodva a farkaddal.

Ikrek: Légy résen, úgy tűnik, valaki megpróbál visszaélni az identitásoddal ebben a hónapban. Kifejezetten ügyelj bankkártya adataidra és egyéb jelszavaidra. Kétszer is nézz a hátad mögé, ki tudja, ki les rád!

Rák: Úgy tűnik, kicsit dezorientált vagy az utóbbi időben: rohangálnál, mint pók a falon, de észben kell tartanod, hogy egyszerre csak egy dolgot tudsz csinálni. Ez legyen a kemoterápia.

Oroszlán: Lehet, hogy a neved mégsem annyira megtévesztő, és lehet közöd az oroszokhoz, de azért csak óvatosan a krumpli nedűjével, a sörényben nem néz ki jól a megszáradt hányás.

Szűz: Az STD-től való félelem jogos, az önmegtartóztatás alulbecsült érték. Ha önmegtartoztatásod nem önkéntes, akkor ne csüggedj, te is megtalálod, aki virágoskertedbe először belépne mocskos talpával.

Mérleg: Ne Qpázz, használd az oszcilloszkópot, mert a mérés nemes tudományág, és te tarthatod fenn az egyensúlyt ezen a héten a tudás és a züllés között.

Skorpió: Ne legyél olyan mérges, mert nem mindenre a csípés a választ, de becsípve még a kérdést is elfelejtheted, mert az alkohol olyan méreg, mint amit csípésed mérhet.

Nyilas: Ha Misi vagy, érdeklődj a portán, kaptál-e csomagot.

A 13., NASA által felfedezett Kígyó jegy: Sssszzzzzzzzzzszzzzzsssssszzzzzzzzzzz.

Have you heard that we changed the zodiac signs? Nope, we didn’t… we just did the math.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..