A félév első KultúrNight-ja

Idén szeptember végén, nagyjából egy héttel ezelőtt került megrendezésre a félév első KultúrNight-ja. Hogy miből is áll ez a rendezvény? Röviden és tömören: a házban működő “kultúr körök” többségének nyitásából. Azonban feltételezem, hogy aki idetévedt, az kíváncsi egy hosszabb magyarázatra is.

dsc_0486

Belépve a Schönherz Földszinti Nagytermébe, talán ami elsőként szembetűnhetett (feltéve, hogy balról mentünk be), az két pult: a rendezők az egyiknél különböző édességekkel, a másiknál pedig borokkal vártak bennünket. A borok alatt – remélem – senki sem valami olcsó, alsópolcos, részegen-se-jó, ihatatlan löttyre gondolt: ha itt a koleszban valakik, hát ezek a srácok értik a dolgukat, és minőségi nedűket kínálnak vendégeiknek. Az édességes pultnál se feltétlenül csak a sütikkel kell számolnunk, turmixok, forrócsokik és kávék széles kínálatával találkozhattak az édesszájúak.

dsc_0467

Megcsodálva a két pult tartalmát, illetve az ott munkálkodó kékes-zöld pólós, valamint vörös inges korunkbeli egyetemistákat, a következő dolog, ami feltűnhetett, az a zene volt – sőt, az is lehet, hogy éppen ez csábított le valakit a földszintre. Egy élőzenés koncertnek lehettünk a tanúi, amely hűen követte azt a hangulatot, amit egy KultúrNight teremteni kíván a számunkra: a hétköznapok rohanó világa, az átlag bulik tombolása mellett ez a rendezvény hivatott egy chilles estét biztosítani minden látogató számára. A fellépők sokszor külsősök, esetleg éppen feltörekvőben lévő kisebb zenekarok, de leggyakrabban velünk közel egyidős hallgatók lépnek fel, és csillogtatják meg zenei tudásukat. Erre volt példa a mostani est is, ahol egészen konkrétan egy évfolyamtársam, és egyben jó barátom volt az egyik előadó.

dsc_0488

Szemfüles emberek azonnal kiszúrhatják, hogy a Kultúr Reszort nem csak a földszinten várja a látogatókat. Első alkalommal talán kicsit keresni kell, hol is van a lépcső, ami felvezet minket a galériához, de egy-két perc alatt már biztosan mindenki meg fogja találni. Idefent a társasjátékok és szerepjátékok hívei találhatták meg a számukra kedves elfoglaltságokat, hiány ugyanis ezekből sem volt. Sőt, érteni sem feltétlenül kellett hozzájuk, elég volt a lelkesedés is, ugyanis ültek ott olyan emberek, akik szakértői ezeknek a témáknak, így minden érdeklődőnek volt alkalma kipróbálni a játékokat. Az est folyamán ugyan nem végig voltak jelen, de találkozhattunk egy bűvész bemutatóval is, mely során különböző trükköket sajátíthattak el a nézők.

dsc_0490

Összegezve tehát erről szól egy KultúrNight. Semmi rohanás, semmi tombolás, csak nyugodt hangulat. Itt lehetőségünk van egy kis bor, vagy egy kis édesség társaságában beszélgetni a barátainkkal, kipróbálhatunk különböző társasjátékokat, szerepjátékokat, új embereket ismerhetünk meg, amennyiben pedig nem ismernénk az adott játékot, esetleg még soha nem próbáltuk volna ki, milyen is a szerepjáték, egy hozzáértő is a segítségünkre van.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Hogyha szeretnétek jönni a következő KultúrNightra, akkor pedig nem is kell rá várnotok, hisz ma este kerül megrendezésre a Schönherz Első emeleti NagyTermében, illetve a körfolyosón. Ott találkozunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..