Impulzus ’78 április – magunkat idézzük

A Karima idei első számában a fegyelmikről olvashattunk: „A kollégiumban elkövetett, egyetemi hallgatóhoz méltatlan magatartás tanúsítása miatt B. K., F. L. és G. K. első évfolyamos hallgatókat fegyelmi büntetésül a kar dékánja tanulmányaik folytatásától két félévre eltiltotta.” De mégis mit csináltak ezek az egy évre eltiltott, elbocsátott vagy kirúgott hallgatók?

A reggeli órákban történt, amikor a hiányos öltözetű, azaz fürdőköpenyes fiú benyitott a kollégiumi szobába. Barátnőjét kereste, akivel járt, hogy megbeszélje vele: hová mennek aznap. Már csak három lány volt otthon, a negyedik korábban elment vizsgázni. Csendben felébresztette a barátnőjét, leült az ágy szélére. Beszélgettek.

Ekkor új fiúvendég érkezett, és a vizsgázót kereste. Megmondták neki, hogy hol van, s hogy előreláthatólag mikor jön vissza. Leült a távollevő ágyára, hogy megvárja. Később végigfeküdt a bevetetlen ágyon, és elaludt.

A fél kilenckor belépő kollégiumi gondnok öt alvó embert talált a szobában. A két lány békésen aludt a saját ágyában, a távollévőt váró fiú a vizsgázó ágyában. A pár pedig együtt.

Mindenesetre ügy lett belőle, amit úgy emlegetnek: csoportszex.

A KKB hozott egy fegyelmi határozatot.

A kollégium igazgatója nem értvén egyet a döntéssel – az illetékes egyetemi vezetőkhöz fellebbezett.

A kari fegyelmi bizottság, megvizsgálva a szituációt, a saját ágyában alvó két lányt vétlennek találta, a két fiút és a harmadik lányt viszont két félévre kizárta az egyetemről. Az indoklás lényege: különösen fontos, hogy a jövő értelmisége ne vétsen a szocialista erkölcs szabályai ellen. Súlyosbító körülménynek tartotta, hogy az eset a kollégiumban történt, ahol bizonyos együttélési szabályoknak feltétlenül érvényesülni kell. Az említett diákok „egyetemi hallgatóhoz méltatlan magatartást” tanúsítottak, ezért kapták büntetésüket.

Ismeretlen szerző

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..