Schönherzben láttam… 2. rész, avagy itt bármi megtörténhet

-2. emelet

Néha-néha, ha a dátum megfelelő, és a bolygók is jól állnak, látok embereket belépni a liftekbe, melyek nem mennek sehova. Ilyenkor el szokott szaladni a képzelőerőmet vontató ló, és azon merengek, hogy vajon, ha elégszer megnyomja a portáscsengőt, akkor a lift leviszi-e a -2.-re, vagy esetleg a 19. emeleti uszodába. Netalántán egy másik dimenzióba? Az is fura, hogy ezeket az embereket utána többet nem is látom, amit persze foghatnék a gyenge arcmemóriámra, de sokkal izgalmasabb azon filózni, hogy a nagy tükrön keresztül a hasonmásuk áthúzta-e őket a tükörvilágba.

Gergő

Közös SCH WC-nek … a háta

A kolisokra mindig is jellemző volt a kreatív rage-cetlizés. Ez az egyik szinti (női!) WC ajtaján jött szembe velem (egyébként bmeme-n is megjelent):

 Egyrészt: Jesszus, ember, mit eszel, hogy akkora és olyan masszív a végterméked, hogy az, mint egy fémrúd, befeszül a WC-be, és eldugítja azt?

 Másrészt: Azt gondoltad, ezzel a kis meglepetéssel dobod fel a szintlakók reggelét? Vagy otthon se húzod le a WC-t, hanem várod a Kakimanót, aki minden adagért egy százast hagy a párnád alatt? (Esetleg otthon inkább oda teszed?)

Akárhogy is: Mint a jövő nemzet értelmiségije, használd a WC kefét! (Vagy a te esetedben: egy láncfűrészt…)

Jázmin

 

Buborékos zacskóslevest

Amikor másodévesek voltunk, a szobatársaim még nem igazán tudtak főzni. Enni viszont kell valamit az embernek, ezért az egyikük – nevezzük most Aladárnak – alkalomadtán vásárolt, és készített instant kajákat.

Egyik este a gépem előtt ültem, és furcsállva vettem észre, hogy ő egy tálnyi krémszínű, kövér habot keverget. Nem bírtam ki anélkül, hogy megkérdezzem, milyen kulináris élvezet kerekedik ebből.

– Mit csinálsz?

– Zacskós levest! – nézett vissza rám – Csak… Azt hittem, jó lesz szénsavas ásványvízből is.

Nekem sem volt túl sok konyhai tapasztalatom, de már tudtam, hogy a szénsav hő hatására kiszáll a vízből. Adódott tehát az újabb kérdés:

– Arra ugye gondoltál, hogy meg is kell főzni?

– Ja? – vette a kezébe a leves csomagolását – Na mindegy, majd megmikrózom.

Azzal felvette a tálat az asztaláról, és kisétált a konyhába. Amikor visszaért, már nem követtem a vacsoráját. Csak annyit vettem észre, hogy nem sokkal később bement a fürdőbe, lehúzódott a wc, és Aladár rendelt egy pizzát.

Feri

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..