Csőtörés

Szünetel a hidegvíz-szolgáltatás a Schönherz Kollégiumban, mivel egy karbantartási munkálat közben vízszivárgás történt a harmadik emeleten.

2020. október 15-én délelőtt 11-kor a vízszerelők elkezdték megjavítani a második emeleti szaunában megrogyott vízcsövet, azonban a balszerencse következtében a leszálló cső cseréje közben szivárogni kezdett egy nyomócső. A hiba javításához el kellett zárni a hidegvíz főcsapját, a kollégiumban ekkor a sok emeletnyi felhalmozódott vízoszlop azonban még kitartott egy ideig ‒ a fürdőkben furcsa hangok következtében visszacsorgott a víz. Értesüléseink szerint az első emelet álmennyezete teljesen elázott a bejárat fölötti részen, valamint a Schönherz Elektronikai Műhelyben is káosz uralkodik a vízszerelők szerelőablaka körül. A hiba javítása és a kárfelmérés megkezdődött. Az első emeleti Kollégiumi Számítástechnikai Kör jelenleg még nem érintett. Az első emelet részleges áramtalanítása se érte el a szerverek köreit, azok jelenleg zavartalanul tudnak működni.

A hiba elhárításán a karbantartók és a vízszerelők már dolgoznak.

Interjú a SEM körvezetőjével:

Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy mi történt?

Abszolút váratlan. Tudtam róla, hogy lesz majd egy ilyen hibaelhárításos dolog, a vezető mentor írt nekem délelőtt, hogy a szaunában egy vizes ügyet kell megoldani, ehhez a SEM-be fognak jönni vízvezetéket szerelni, azonban hirtelen ért, hogy most itt is kell javítani.

Milyen látvány fogadott?

Különösebben nem lepődtem meg, mert előző héten lomtalanítottunk, előtte nem volt sokkal eltérő a szituáció. A víz meglepett mindenesetre. Arra számítottam, hogy ki lesz bontva a fal.

 

UPDATE: Több kollégista jelezte már, hogy a csapjukból barnás színű víz folyik. Ebből szerkesztőségünk tanácsára ne igyatok!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..