Kutatók Éjszakája 2020

Péntek délután ismét részt vehetsz a Kutatók Éjszakáján, bár idén csak virtuálisan. Ennek köszönhetően lehet, hogy az egyik pillanatban még egy SOTÉs előadást hallgatsz a mesterséges intelligencia jövőjéről az orvoslásban, majd “leugrasz” Szegedre, hogy a philematológiáról, vagyis a csókolózás tudományáról tanulj. 

Összegyűjtöttem néhány előadást, hátha így a 12. hét hajrájában szeretnél egy kicsit kikapcsolódni.

Először nézzük meg, hogy melyek regisztrációhoz kötöttek, nehogy lecsússz róluk! Ebéd után egy bemutatót követően saját szemkamerás kutatást készíthetsz a Szent István Egyetem szervezésében, vagy megtudhatod, hogy miért vált ikonná Frida Kahlo. Kora délután megismerkedhetsz a repülés legfontosabb problémáival, sőt meghökkentő megoldásokról is hallhatsz, majd bepillanthatsz a műegyetemi pilótaképzésbe.

Ha te is újra elkezdtél nyelvet tanulni a karantén ideje alatt, vagy szeretnél hatékonyabban nyelvet tanulni online, akkor ne felejts el regisztrálni valamelyik időpontra az ELTE előadásai közül! Betekintést nyerhetsz a szavakkal történő bántalmazás 47 módjára, ami többek között arra a kérdésre is keresi a választ, hogy lehet-e egy verbális agresszió nem szándékos.

A következő előadások élőben lesznek, de nem kell előre jelentkezni rájuk. A SOTE sok érdekességgel készült, mint például a 3D-s  anatómiai atlasz bemutatása, de többet tudhatsz meg a depresszió okairól is, sőt a napodat zárhatod a koronáról szóló mesékkel is.

Gondolkoztál már azon, hogy mi alapján ajánl neked a Spotify a kedvenc előadódhoz hasonló előadókat? Akkor a péntek déli  BME előadáson a helyed. Nagyon ajánlom a Szegedi Tudományegyetem földrajz-előadásait, mert minden évben nagyon érdekes témákat mutatnak be. Idén többek között a légi adatgyűjtés módszereit ismerheted meg, sőt elsajátíthatod hogyan lehet az interneten térképeket készíteni és elemezni azokat.

Elérkeztünk a kedvenc részemhez: azokhoz a tartalmakhoz, amik bármikor elérhetőek, sőt ezek közül többet már péntek előtt is kipróbálhatsz. A Soproni Egyetem kvízzel készült, de több szabadulószobát is kipróbálhatsz a barátaiddal. Többek között A magyar feltalálók csarnokát, amely során megismerkedhetsz a magyar feltalálókkal és találmányaikkal. A Pannon Egyetem online könyvtári szabadulószobájában pedig megtudhatod, hogy milyen ügyesen használod a megszerzett tudást. Ha pedig van otthon VR szemüveged, akkor ezt neked találták ki.

Több száz érdekesebbnél érdekesebb további programot találhatsz a Kutatók Éjszakája oldalán. Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..