Rendes pizza

Azért rendes pizza, mert most nem a pizza szeletről lesz szó, az számunkra a pizza egy másik alfaja. Ez a kerek, van olcsóbb, drágább, meg egészen művészi szintre emelt is. Egy igazán jó pizzériát már nehezebb találni, de azért annyira-annyira nem kell igyekezni hozzá. Másrészt mindig ott van a házhozrendelés, és az internetes pizzériakeresés majdnem olyan mókás, mint Budapesten vándorolni a tökéletes pizza illatát követve.

pizza

Mi már sokszor megállapítottuk magunkról, hogy az olasz és amerikai pizza vitájában nem annyira egyszerű dönteni, bár hajlunk az utóbbi felé. Ez valamilyen kulturális beidegződés lehet, amiért nem az eredetit választjuk, de valamiért szimpatikusabb a vastag tésztás, igazán nyúlós sajtos változat. Két dolgot tudok elképzelni ebben a kérdésben: az amerikai pizza vagy emlékeztet minket a lángosra, és ezért választjuk szívesebben, vagy, mert hozzánk ez ért el korábban, és a szüleink vérvonalából már ehhez kaptuk az evolúciós beidegződést.

Lángosra visszagondolva, mindig érdemes elgondolkodni, hogy ha pizzát akarunk, akkor érdemes-e eltávolodni a paradicsomos alapú változatoktól. A tejfölös, vagy mustáros változatok mindig is közelebb álltak valami extrémitáshoz, mint ahhoz, amire a pizza név alatt gondolnánk. Ha viszont kísérletezős kedvünkben vagyunk, akkor bátran válasszuk ezeket is akár.

Ha rendelésre adjuk a fejünket, akkor egy ilyen kérdés megfejtése máris közelebb vihet minket a vásárlókosarunk véglegesítéséhez. Ez a tevékenység főleg akkor nehéz, ha szeretnénk közösen rendelni pizzát, és megpróbálunk konszenzust kialakítani a kérdésben több olyan ember között, akik soha semmiben nem értenek egyet. Ez akár egy szobaközösség teljes felbomlását is eredményezheti, úgyhogy mindig vigyázz a pizza rendeléssel, mert messzire vezethet egy ilyen egyszerűnek tűnő, mindennapi konfliktus. Viszont ha sikeresen vesszük az akadályt, akkor 40-50 perc múlva itt is van a vacsora. Érdemes rendeléskor megadni a telefonszámunkat, mert így a futárok jelezhetnek nekünk, hogy megérkeztek a dobozolt, ehető boldogsággal.

Honnan rendeljünk? Választhatjuk a PizzáSCH-t, ami minden héten egyszer nyit, ekkor érdemes házon belül megoldani a vacsora problémát. Ha viszont nem tudunk ilyen közelről pizzához jutni, akkor érdemes NetPincért választani, mely összegyűjti azokat az éttermeket, amelyek közül tudunk választani. itt többek között megtalálhatjátok a Don Pepét, a Pizza Kinget, akik pizzaszelet kategóriában is versenyeznek, valamint a schönherzes körökben majdnem legendás Trófeát is. Ha nem NetPincér, akkor a Pizza Forte egy ajánlott választás, ahol akár magatoknak is összeállíthattok egy pizzát.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..