Starbucks nyílt majdnem a Schönherz mellett!

Igen! Mióta már, hogy erre vártam! Ne értsetek félre, semmi gondom nincs azzal, hogy a villanykaron mindennap tranzisztor felett izzadó férfiak társaságában hallgatok hímsoviniszta vicceket, és mellesleg mesélem is őket, de itt volt az ideje, hogy belépjen az életünkbe a kifinomult sznobizmus. November 29., a nap amikor új Starbucks nyílt az Allee-ban. Végre nem kell villamosoznom a Király utcáig, hogy kiélvezhessem az urbánus, metroszexuálisan metropoliszi kávé zamatát, hanem csak átsétálok a túloldalra a Schönherzből, veszek egy balost, és meg is érkeztem!

A Starbucks hatására teljesen újra fogom értelmezni a pihentető délutánom fogalmát. Amint négykor kilépek a laborról, a barátaimmal az Allee felé vesszük az irányt, ahol először is a veszünk egy sálat és egy sildes sapkát, hogy eléggé ízlésesen nézzünk ki, majd a könyvesboltban egy modern filozófiáról szóló művet. Ez most majd Saul Kripke-től a Megnevezés és szükségszerűség lesz. A délután hátralévő részében pedig erről fogunk vitatkozni egy kávé mellett, mint a valódi városi értelmiség. De miről is szól emellett a Starbucks?

A Starbucks a modern kávézó archetípusa. 1971-ben indult multinacionális vállalat, mely folyamatosan szivárog be a világ városainak utcáira. A Starbucks-hoz kötődik a legtöbb kávézós sztereotípia, elég, ha csak a 2014-es animációs filmet, The LEGO Movie-t említem, amikor a túlárazott kávén élcelődött a főhős. Miért érdemes mégis kipróbálni Starbucks-t?

A Starbucks-hoz amennyi előítéletet kötünk, ugyanennyire hozzátartozik egy életérzés is. A nagyvárosi fogyasztói stílus hirdetője, ami itt pénzért vásárolható és óvatosan finomhangolt minőséget jelent. Ha itt vásárolsz, akkor azt kapod a pénzedért, amit elvársz, és emiatt talán egy kicsit hiányozni fog a kávéból az izgalom, az ízekkel való kísérletezés lehetősége. Ezt ellensúlyozza a kínálat gazdagsága és sokoldalúsága. Legyen szó egy cappuccinoról, egy espressoról, egy Café Latteről, vagy egy mogyorós forró csokoládéről, képzeld el, és amit szeretnél, és azt megvásárolhatod. Ugyanez igaz az ételekre is, muffin, csokoládés vagy zsírszegény barackos, sonkás-mozzarellás bagel, esetleg valamilyen saláta, csak gondold el, mire vágysz éppen, és egy mérnöki precizitással elkészített élményben lesz részed.

DSC_8919

Ehhez járul hozzá az étteremben az ingyenes internetelérés, az udvarias kiszolgálás, és a letisztult, elegáns környezet. A Starbucks a kompromisszumok kávézója, de a legjobb értelemben. A többi kávézó lehet, hogy sokkal inkább a te választott helyed lesz, de a Starbucks egy kicsit mindenkinek megfelel. Aki mer kávézni az ötszáz forint feletti kategóriában, mélyen benn az árak mély vizében.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..