Gólyahéttől az Elsős Kirándulásig

Emlékeztek még a Gólyahétre? Reméljük, hogy nem felejtettétek el a tanulmányi időszak első kihívásainak hatására. Ha nosztalgiáznál egyet, és kíváncsi vagy, hogy a te élményekkel teli heted milyen volt egy senior szemszögéből, akkor olvass tovább. Most néhány másodéves mesél az élményeiről, majd pedig elhintenek némi információt, hogy mi vár rátok az elkövetkezendőekben.

0904-142245-bence

Az egész Gólyahét elkezdődik azzal, hogy vasárnap reggel hatkor kelsz, csak hogy rajta lehess a seniorfotón. Aztán pedig várod a beköltözés állomáson a kis elsősöket. Délután lelkesen eszed a chilis babot, mert már hozzászoktál, hogy minden nagyobb eseménykor ez a menü. Az első gárdás ismerkedésen a liftközben már seniorként mutatkozol be és másodévest mondasz. Este próbálsz korán lefeküdni, mert másnap megint 6-kor kelsz, de most az ébresztés miatt. És valahogy élvezed ezt az egészet, pedig nem mondhatod, hogy nem megterhelő.

A hét további részében ott vagy a programokon, amikor be vagy osztva és akkor is, amikor nem, mert élvezted tavaly annyira, hogy most is úgy érzed, ott a helyed. Mindig tudsz lelkesedni, talán mert már tudod, mire számíthatsz. Válaszolsz a gólyák kérdéseire, legyen az bármilyen témában, mert mégis ragadt rád valami ezalatt az egy év alatt a koszon kívül is. Lemész chillelni a piknikre, és csak fekszel a pokrócodon és napozol. Ha kedved van, beállsz valamit sportolni, ha nem, a többiekkel beszélgetsz. Pénteken, levezetésképp mész szintet festeni, mert egész héten ezt vártad és annyira kreatív hangulatban voltál, hogy ezt a programot vártad a legjobban, pedig még csak nem is a te szinted lesz kicsinosítva. Hát igen, ilyen volt a gólyahét az én szemszögemből.

plakatv6

Remélem sikerült átadni az érzéseimet, és azt, hogy miért hiányzik a második hét végére ez az egész nekem is. De semmi probléma, mert  ismét készültünkk egy remek lehetőséggel, az Elsős Kirándulással. Ha neked is nosztalgikus érzéseid támadtak a nyár végével kapcsolatban, vagy csak kihagytad az eddigi programokat, de most kedved kaptál egy társasági élményhez, akkor itt a helyed. Akkor is, ha csak rájöttél, hogy az egyetem mégsem annyira szórakoztató, inkább olyan, mintha munkába álltál volna. Tavaly ugyanezért választottam én is az Elsős Kirándulást.

De miért is lesz ez jó? Ha nem voltál Gólyatáborban, vagy a Gólyahéten, akkor most lehetőséged nyílik megismerni másokat is a szobatársaidon kívül, ha pedig voltál, ne aggódj itt is lesznek új arcok. Továbbá akárcsak a gólyahéten, finom kaják, főleg ha még nem unod a chilis babot, társalgás az eddigi megpróbáltatásaidról egy hideg sör mellett, ha pedig még vannak kérdéseid az egyetemről, akkor a seniorok továbbra is rendelkezésedre állnak. Ha pedig úgy érzed, hogy elfogyott a lelkesedésed, akkor talán az ő életkedvük visszaadja a tiédet is. A helyszín pedig Dinnyés, ami kiváló lehet arra, hogy a nagyváros zaja után egy hétvégét végig lazulj a Velencei-tónál. Ha felkeltettük az érdeklődésed az Elsős Kirándulással kapcsolatban, akkor az alábbi linken találhatsz további infókat! http://goo.gl/fApb2k

0922-174045-picur

Ha ezután is maradt még energiád, és már úgyis fennmaradtál a hétvégére, akkor pedig neked találták ki az Ökörsütést. Amit erről tudnod kell: #Duna-part, #ökör, #zene, #sörésVBK, #mégtöbbchill és #másnapikoránkelésazelőadásokra. Ráadásul itt nincs a guantanamera-nál pazarlás, mivel a „nagylányarányú” SOTE-val közösen szervezi nektek a Lovagrend ezt az eseményt. További információ: http://goo.gl/DJ5W5U

Kata és Szücsi

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..