BME Önkéntes nap – egy nap, amikor segítünk egymásnak

Idén ősszel immáron hatodik éve kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Önkéntes napja, amely során újra összefog az egyetem népe, hogy másokon segítsen. Az egész intézményt megmozgató esemény felhívja a figyelmet a társadalmi szerepvállalás fontosságára, és lehetőséget teremt arra, hogy mások, valamint saját magunk környezetét is megszépítsük.

13975485_892199380879676_1950102000719406580_o

A 11. kerület tisztán tartása és szebbé tétele közös érdekünk is, hiszen egyetemünk és kollégiumaink nagy része is ott helyezkedik el, így napunk legnagyobb részét ezen a területen töltjük.  Az eddig évek során több, mint ezer önkéntes vett részt ezen a karitatív rendezvényen, melynek köszönhetően megszépült a kerületben lévő gyermekklinika, sikerült  óvodákat és kisiskolás osztályokat kifesteni, megtisztítani parkokat, valamint megszabadítani az utcákat a felelőtlen emberek szemetétől. Ezt a hagyományt idén is folytatjuk, hiszen többek között alkalom nyílik faültetésére a környezetünk zöldebbé tételének érdekében, továbbá kerítésfestésre, és a különböző területek megtisztítása is fontos szerepet fog játszani az esemény során.

Mindezek mellett adakozásra is nyílik lehetőség, ugyanis ruhagyűjtési és véradási pont is megtalálható lesz az egyetemen. Hozd el minden olyan ruhádat, amelyet meguntál vagy tavaly karácsony óta tartogatsz annak reményében, hogy valamikor talán még felveszed, hiszen másoknak nagy örömet szerezhetsz velük. A helyszínről a Magyar Vöröskereszt szállítja el az összegyűjtött darabokat azok számára, akik rászorulnak. Véradásra nem csak a nagyobb tragédiák után van szükség, hanem a mindennapok során is óriási hasznát veszi az egészségügy. Adj vért az E épület aulájában és ments meg három életet!

kerites

Amellett, hogy másokon segítünk, a programnak közösségépítő hatása is van, hiszen új embereket ismerhetünk meg, és a közös célért való együttes munka erősíti a csapatszellemet. Tulajdonképpen nem is hívhatjuk munkának, hiszen egy közösen eltöltött nap és könnyed szórakozás is egyben. Az Önkéntes nap egy gesztus, ami felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos jót tennünk másokkal. Persze önkéntesként nemcsak a környezetünkért és másokért tehetünk sokat, hanem magunkért is.

2016. szeptember 14-én, szerdán ismét megmutatjuk, hogy mire is képesek a BME-sek egy ilyen nemes cél érdekében. Minél többen vagyunk, annál nagyobb eredményt tudunk elérni, ezért az egyetem összes hallgatóját várjuk az eseményre. Részletesebb információkért kövesd az Önkéntes nap Facebook oldalát, először ott értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Gyere el a BME Önkéntes napjára és legyél angyal te is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..