Végre ősz! – avagy ahogyan elképzelnénk, és amilyen…

Beköszöntött a pulcsis idő, minden olyan cozy, gyönyörűen hullanak a falevelek, minden hirtelen narancssárga meg barna árnyalatokban pompázik…

Na persze! Vége a Qpának, mindenki megfázott, a széldzsekim minden, csak nem kényelmes, az összes hülye falevelet az arcomba fújja a hideg szél, és barnának is maximum a szemem alatti karikákat mondanám…

Pontosan az ilyen kontrasztok miatt felkerestem egyik kedvenc barátomat, a Pinterestet és nem is kellett sokat keresgélnem, mire a tökéletes őszre rátaláltam. Vagyis, ahogyan elképzeljük. Na ehhez képest egészen rossz a véleménye mindenkinek róla. Ezzel az írással megpróbálok néhány tippet adni, hogy mégis hogyan lehetne egy – legalább visszagondolva, mert az idő szépít – tökéletes őszt megélni.

A bevezető utolsó szava a fő kulcs: éld meg! Ennél fontosabb talán nincs is, mert hiába csinálsz jobbnál jobb dolgokat, ha nem éled meg, nem is igazán fogsz rá emlékezni, főleg nem szépnek találni. Ebben sokat segíthet, ha időről időre megállsz egy kicsit. Gondolkodj el, mit is csinálsz, nézz körül milyen a környezet, és élvezd! Ha ez hiányzik, könnyen kiégünk.

Na igen, a szem alatti karikák is hozzá tartozhatnak a kiégéshez. Hajlamosak vagyunk túl sokat tanulni ülni a jegyzet és a laptop felett, és nem is igen mozdulunk ki, na meg pihenésnek is csak azokat a taktikai alvásokat tartjuk, amit a köznyelv power napnek hív. Nem muszáj a pihenésnek semmittevésnek lennie:

„A pihenésen nem üresjáratot értek, hanem a tevékenység megváltoztatását.” – Robert Baden Powell

Csináld azt pihenés gyanánt, amit szeretsz! Erre pedig fantasztikus ötleteket találsz a neten. Most ezekből összeállítok nektek egy listát, amit nagyon egyszerű követni, és személyre szabottá tudod tenni!

  1. Hallgasd a hozzá(d )illő zenét! A te kedvenc zenéidből is biztosan készülnek időnként összeállítások. Én nagyon szeretem alexrainbirdMusic összeállításait két okból: nem nekem kell lejátszási listát készítenem, hanem kézhez kapom, emellett nekem jó tanuláshoz, főzéshez meg kb. mindenhez is.
  2. Ha szereted a fincsi illatokat, szerezz be egy párologtatót, főzz egy teát, vagy kérd meg a nagymamádat, hogy süsse meg neked a kedvenc sütidet! Az illatok nagyban tudják segíteni az agyműködést, hatással vannak a hangulatunkra, van egy csomó jó tulajdonságuk. Személy szerint szeretem a levendulát, mert nyugtató hatású, a citromfüvet, mert serkentő stb. Vannak kevert illóolaj keverékek is hangulatokra, egészségügyi állapotokra például légzéskönnyítő, ami megfázás vagy asztma esetén a tökéletes választás lehet.
  3. Olvass, nézz filmet, sorozatot! A könyveket valamiért alapból az őszhöz kötjük, de ha nem szereted a könyveket (ejnye-bejnye!), akkor újságot, blogot is olvashatsz! Ha végképp veszett ügy, maradtak a filmek és sorozatok! Persze a kettő nem zárja ki egymást, hiszen ki ne szeretne egy tea pohár bor társaságában beülni egy film elé egy takaróval?!
  4. Keress egy tevékenységet, ami néhány órára kiránt a szürke hétköznapokból! Lehet ez túrázás, menhelylátogatás, bármi! A döntés csak rajtad áll.
  5. Próbáld meg meglátni a szép, jó dolgokat az őszben, és próbáld meg megszeretni!

Virág

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..