VIKafter

Kedves Hallgató!

Bizonyára te is sokat gondolkoztál már azon, hogy hogyan találd meg az egyensúlyt a szabadidő, a ZH-jegyek, az alvás és legfőképp a mémek között. De talán gondolkoztál ennél komolyabb dolgokon is. Például a Minecraft világában élő szarvasmarhák élőhelyének visszaszorulásán. Vagy azon, hogy miért nem kell tóruszalakú söralátéteket csinálni grafikaházinak, amiken aztán ironikus módon féligáttetsző málnaszörp illatozna fejjel lefelé fordított gúla pohárban. Vagy, hogy ha eltörölnénk a 10. hetet, akkor vajon megúsznánk következmények nélkül, vagy a 15. héten lenne vége a szorgalmi időszaknak. Esetleg, hogy forgattak-e már sorozatot a VIK-esek életéről, és az hány részből állhatott.

Mindezek közben az is az eszedbe juthatott, hogy hogyan lehetne a lehető legtöbbet kihozni az életedből. Hogy hogyan érhetnéd el, hogy ne csak egyszerűen túléld az egyetemet – mert az a gyengéknek való, meg azoknak, akiknek nincsen szám a Neptun-kódjában – hanem amikor kimész innen, a lehető legjobb szakember legyél.

Mert ennek több útja is van. Rágyúrhatsz például a tanulásra. Megcsinálhatod a hatos ösztöndíjindexeket, mindent tudni fogsz, amit a BME tanít neked, és még a legmagasabb percenként koffeinfogyasztásért járó Guinness-rekordot is bezsebelheted TDK-leadás előtt. Sőt, az ösztöndíjadból lehet, hogy futni fogja plusz egy zsömlére, nap végén pedig az általad írt AI fogja a füledbe suttogni, hogy milyen jó barát vagy.

Alternatívaként csatlakozhatsz a Schönherz összes körébe. Teleszívod magadat vízipipafüsttel és soft skillekkel, ha ügyes vagy, egy cégnél két héten belül vezető leszel. Simán bekerülsz a koliba is, bár nem fogod tudni, hogy minek, hiszen úgy sem lesz időd aludni odabent.

Vagy tehetsz az egészre, és elmehetsz inkább dolgozni már egyetem mellett. Lassan felküzdöd magad, közben te leszel a leggazdagabb a haverok közt, már diploma előtt izgalmas szakmai kihívásokat oldhatsz meg Excelben.

Ugye, milyen nehéz a döntés? Én simán stresszelnék tőle, és elmennék inkább sorozatot nézni. De akkor már ajánlok is egyet: a BSS nemrég elkészítette a VIKafter-t, ahol pont ezekről a témákról beszélgetnek sikeres emberekkel, és direkt neked, villanykarosnak szánják. Ha a bevezetőben szöget ütött volna a fejedbe a kérdés: hat részből áll.

https://bsstudio.hu/vikafter

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..