#Sarcasm: Mesterséges barát/barátnő startup

Mindig hittem abban, hogy az informatika egy olyan eszköz, ami arra való, hogy az emberekben megfogalmazódó problémás kérdésekre választ adjon a saját lehetőségeivel. Pontosabban, az informatika ekkor a legjobb, akkor pedig a legrosszabb, ha a lehetőségeit azok, akik ki tudják használni, saját önző céljaikra fordítják. Ezért is ámultam el rajta reggel, amikor egy cikket olvastam, hogy mennyire jó már az az alkalmazás, amire regisztrálni kell, és SMS-ezik velünk, mintha egy barát vagy barátnő lenne.

Az Invisible Boyfriend/Girlfriend mobilalkalmazás lényege, hogy feladunk egy SMS-t az applikáción keresztül, majd választ kapunk rá, mintha a barátunk írta volna. Az élmény teljessé tétele érdekében előre beállíthatjuk a preferenciáinkat, hogy milyen lenne a tökéletes illető, akivel beszélgetni szeretnénk. A Washington Post szerzője úgy fogalmaz, hogy szinte szerelembe esett, és nehéz is lenne elhinni, ha az ellenkezőjét állítaná. Ki tudna ellenállni a saját maga által megalkotott tökéletes társnak? Egyáltalán lehetséges, hogy ezt valaki képes felülmúlni?

Az alkalmazás előnyei magától értetődőek, viszont én még látom a továbbfejlődési lehetőséget, informatikus szemmel.  Lehetne az egész rendszert portolni különféle nyelvekre. Nem várhatunk el nyelvismeretet a magányos emberektől, sőt, lehet ezért nincs energiájuk az embereknek nyelveket tanulni, mert folyamatosan a magányosságuk emészti fel minden idejüket. Lehetne olyan változatokat készíteni, ami nem csak SMS-ezik, hanem például Hangouts-on beszélget velünk. Az eredeti alkalmazás megoldása, hogy titkosítja az üzeneteket, és azt valódi alkalmazottakhoz juttatja el, akik a megadott feltételeknek megfelelően válaszolnak az SMS-ekre. Technológiai kihívás, hogy lehetne a válaszadásra egy mesterséges intelligenciát építeni, egy érzelmileg manipulatív chatbotot.

Szóval, erősen arra hajlok, hogy az ötletre kellene építeni egy startupot. Bárkiben, akiben megvan az érdeklődés jelentkezzen a mesterseges@barat.hu e-mail címen. Embereket keresünk Android, C#/C++/Objective-C és Python fejlesztői posztokra, hálózati tehermentesítésben tapasztalatot szerzett mérnököket, valamint dizájn, marketing és menedzsment tapasztalatokkal rendelkező gyakornokokat.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..