Hétköznapi Képviselők

Elérkezett a Hallgatói Képviselet (röviden: HK) éves tisztújításának ideje. Itt dől majd el, hogy kik fognak titeket, BME VIK-es hallgatókat képviselni és segíteni az elkövetkezendő egy évben. Bár sokszor rengeteg munkával jár, ők mégis mindig megpróbálnak mindenben segíteni nektek legjobb tudásuk szerint, hogy megkönnyítsék a dolgotokat. Ráadásul mindezt önszántukból, a szabadidejükben.

Természetesen, bizonyos dolgok a HK nélkül is biztosan megvalósulnának: lenne továbbra is tanulmányi ösztöndíj, specializációra is ugyanúgy be lenne sorolva mindenki, szociális támogatást is kapnátok, és arra is mérget vennék, hogy a ZH- és vizsgarend is elkészülne valahogy.

De vajon ki válaszolna a levelezőlistáikra küldött leveleitekre, amiket azért írtok, mert néha-néha elvesztek a TVSZ szövevényes szövegezéseiben, vagy mert problémába ütközik egy-egy, a szociális pályázathoz szükséges leadandó dokumentum beszerzése? Persze, lehet, hogy ezekre is kapnátok napokkal vagy hetekkel később válaszokat egy hivatali dolgozótól, aki ugyanolyan tekervényes választ adna, mint amik a szabályzatokban is voltak, és amiket értelmező szótár segítségével is képtelenség néha értelmezni. Esetleg visszaválaszol annyit, hogy nem érdekel, akkor is szerezd be azt a dokumentumot, nincs remény a probléma megoldására. Rendben. No, de mi lenne a további pályázatokkal? Ki menedzselné a sportösztöndíjat, ki értékelné a nehezen legépelt saját jegyzeteket, ki támogatná a konferenciákon való részvételt? Mert bizony ezt mind-mind a HK csinálja, és még sokkal többet is…

VIK Hallgatói KépviseletA HK több különböző területen minden nap azon dolgozik, hogy nektek minél több lehetőségetek legyen az egyetemen, és ha problémáitok vannak, azok minél hamarabb megoldódjanak. Több levelezőlistát tartanak fenn, amiket állandóan figyelnek, és a lehető leggyorsabban próbálnak minél teljesebb körűen válaszolni az ott feltett kérdéseitekre, még ha sokszor ehhez hosszasan kell is kutatni a TVSZ dzsungelében. Rendszeresen járnak ülésekre az egyetem oktatóival, ahol azon igyekeznek, hogy minél jobb oktatásban részesülhessetek, legyen szó akár egy tantárgy érthetetlen előkövetelményeiről, vagy néhány irreális elvárású ZH-ról. Pályázatokat írnak ki és bírálnak el, hogy minél megfelelőbben oszthassák szét a nektek szánt pénzt.

Az állandó feladataik mellett folyamatosan új projekteket indítanak el, amivel céljuk, hogy megkönnyítsék az életet a VIK-en. Ilyen például a Videotórium projekt, melynek során felveszik a nagyobb létszámú tantárgyak előadásait, így ha valami miatt nem tudtatok részt venni, vagy csak tanulás során jó lenne újra meghallgatni, mit is mondott az előadó, vissza tudjátok nézni, hogy mi is hangzott el. Vagy megemlíthetjük akár a „Digitális segédanyagok” nevű projektet, ami nagyban segítené azon tantárgyak tanulását, amihez viszonylag kevés vagy nem megfelelő minőségű anyag áll jelenleg rendelkezésre.

Egy szó, mint száz, sokat tesznek értetek, még ha ez nem is mindig látható egyből. De nem csak, hogy szabályzat szerint kell, hogy legyenek, nektek is érdeketek, hogy itt legyenek és képviseljenek titeket az Egyetem forgatagában, hogy megtehessék mindazt a sok dolgot, amitől nektek itt jobb lesz. Ezért SZAVAZZATOK TI IS a HK tisztújításán!

Szavazni a Neptun rendszerben megadott e-mail címetekre érkező levélben található linkre kattintva tudtok március 19. 0:00-tól március 29. 23:59-ig.

mofla

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..