Menekülés – Binkstown 1.

Futok. A kora őszi levegő égeti a tüdőmet. Szűk utcák között szlalomozok. A magas épületek közötti macskakő félhomályban úszik a kis, petróleumszagú égitestek fényében. Mögöttem egyre dühösebben visító sípszavak jelzik, hogy üldözőim közelítenek. A nyakamban érzem őket. Mint megáradt folyó a búzamezőket, úgy készülnek engem is elsodorni. Már nem maradt sok időm lerázni őket.

Befordulok balra, majd jobbra egy zsákutca felé. A folyosó végén csak egy kerítést kell megmásznom, hogy utána a sötét kapualjak és belső udvarok rejtekében eltűnhessek. Lassan csak lépések választanak el a faltól. Készülök az ugrásra. Nagy lendület, és dobbantás. Megkapaszkodok a tetejében. A térdemet elég erősen odavágtam. Diadalittasan felhúzódzkodom, mint egy mongol harcos, aki épp a kínai nagy falon küzdötte át magát.

Felállok. Lüktető fájdalmat érzek a lábamban. Mély levegőt veszek és ugrok. Rosszul fogok talajt. Pont a sérült végtagra kerül a súlypontom. Gurulok egyet és megpróbálok talpra állni. Sántítok. Érzem testem meghúzott szalagjait. A legközelebbi kapualj felé cipelem magam. A bejárat zárva. Gyorsan találnom kell egy másik helyet! Újra hallom a visító veszélyt. Az utca végén egy templom van. Ott biztos senki sem keresne, legalábbis remélem. Belemélyesztem fogaimat az alsó ajkamba, és a fájdalommal nem törődve kocogok tovább. Átmászok az Isten házának alacsony kerítésén. Az oldalsó hajó ajtaja nyitva van. Halkan benyitok. Belépek, és becsukom magam mögött az ajtót. Fújtatok, miközben a siker édes ízét érzem a számban.

– „Mit csinálsz itt, testvérem?” – kérdezi egy ismeretlen hang.

Észre se vettem, hogy nem egyedül vagyok. Egy kopaszodó fazon az. Valószínűleg ő a pap. Szelíd mosollyal jön egyre közelebb. Nem állhatom a tekintetét. Már csak pár lépés választ el minket. Megijedek. Ellököm magamtól és kirontok vissza az utca felé. Az éjszaka megtelt kutyaugatással és emberhangokkal. Már lépni is alig bírok. Egyből észrevesznek és nagy sebességgel haladnak felém. Kész! Vége! Először a kutyák érnek be, körülvesznek, majd egy nagy test teper le. Kapok egy ütést a fejemre és minden elsötétül.

Felébredek. A szememet bántják az erős fények. Körülöttem a szoba teljesen üres. A falon két szó szerepel: Game Over. Ma is vesztettem. Leveszem a VR szemüveget és a sarokba hajítom.

Gab

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..